hoofdgerecht

Frittata met zomergroenten

Ingrediënten
  • 1 rode ui of een paar bosuien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 courgettes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram cherry­trostomaatjes
  • 6 eieren
  • zout, peper
  • 1 theelepel pimenton of gewone paprikapoeder
  • handje rucola
  • goede olijfolie
 
Bereiding

Pel de ui en de knoflook en snijd beide in dunne plakjes. Was de courgettes en snijd ze in plakjes. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de groenten onder regelmatig omscheppen in circa drie minuten beetgaar. Breng ze op smaak met zout en peper. Halveer de cherrytrostomaatjes.
Klop de eieren los met zout, peper en pimenton (gerookte paprikapoeder) of gewone paprikapoeder naar smaak.
Voeg eventueel wat olie toe aan de pan en schenk het eimengsel over de groenten. Verdeel­­ de gehalveerde tomaatjes erover­heen. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de frittata in circa dertig minuten zachtjes garen, maar niet droog worden.
Garneer, voor het serveren, het gerecht met gewassen en goed gedroogde rucola.
Druppel wat mooie olijfolie over de frittata.
Geef er een salade bij van kikkererwten, radijs en meloen
print recept nr. 250   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Variatie op een recept uit Trouw.