Bereiding
Pel de ui en de knoflook en snijd beide in dunne plakjes. Was de courgettes en snijd ze in plakjes. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de groenten onder regelmatig omscheppen in circa drie minuten beetgaar. Breng ze op smaak met zout en peper. Halveer de cherrytrostomaatjes.
Klop de eieren los met zout, peper en pimenton (gerookte paprikapoeder) of gewone paprikapoeder naar smaak.
Voeg eventueel wat olie toe aan de pan en schenk het eimengsel over de groenten. Verdeel de gehalveerde tomaatjes eroverheen. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de frittata in circa dertig minuten zachtjes garen, maar niet droog worden.
Garneer, voor het serveren, het gerecht met gewassen en goed gedroogde rucola.
Druppel wat mooie olijfolie over de frittata.
Geef er een salade bij van
kikkererwten, radijs en meloen.