diversen

Are these rolls pureeballen

Ingrediënten
  • 1 kg geschilde aardappelen
  • 1 1/2 dl hete melk
  • 2 eieren
  • 80 tot 100 gram boter
  • zout, nootmuskaat
 
Bereiding

Kook de aardappelen, wrijf ze fijn en vermeng ze met de melk, losgeklopte eieren en boter en klop dit tot een mooie, gladde puree. Zout en nootmuskaat naar smaak toevoegen.
Beboter een bakblik en spuit er mooie rozetten puree op.
Zorg dat de oven heet is (225 graden), schuif het bakblik op de middelste richel en laat de pureeballen in ongeveer 10 minuten mooi bruin bakken.  
print recept nr. 25   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Voldoende voor ongeveer 25 stuks.

De correcte benaming van dit recept is eigenlijk Hertoginneaardappels. Jaren geleden vroegen Amerikaanse gasten eens: Are these rolls? Zijn dit broodjes? Sindsdien noemen wij ze zo.