salades

Salade deksels

Ingrediënten
  • Lollo bionda sla
  • Witlof
  • Spekreepjes
  • Franse kaas (brie of chamois d’or)
  • Vinaigrette
  • 1 fijngesnipperd sjalotje
  • 1 theelepel mosterd
 
Bereiding

Snijd een stukje mager rookspek in kleine stukjes en bak die in een droge koekenpan op zacht vuur krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Klop een simpele vinaigrette van olie, azijn, mosterd, zout, peper en een sjalotje.
Snijd de witlof in reepjes. Haal de blaadjes lollo bionda los en scheur ze in kleine stukjes. Maak een bedje van de beide slasoorten en meng de dressing erdoor.
Snijd de franse kaas in partjes en verdeel die met de spekreepjes over de salade.
 
print recept nr. 248   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan