hoofdgerecht

Pasta met bolognesesaus

Ingrediënten
  • 250 gram tartaar
  • Stukje rookspek, in kleine dobbelsteentjes gesneden
  • Olijfolie of scheutje vloeibare bakboter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teen knoflook
  • Zout
  • Zwarte peper
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • Flinke scheut rode wijn
  • 1 groot blik tomatenpuree
  • Pasta (hoeveelheid en soort naar keuze)
 
Bereiding

Bak de dobbelsteentjes spek mooi bruin in olijfolie of bakboter. Voeg tartaar toe, goed omscheppen tot het een beetje begint te kleuren. Kruiden met zout, peper en basilicum. Ui en knoflook meebakken. Een flinke scheut rode wijn toevoegen, laten verdampen. De inhoud van het blik tomatenpuree toevoegen en zoveel kokend water tot zich een dikke saus vormt.
De saus op een laag pitje zachtjes 1 tot 2 uur laten pruttelen. Af en toe roeren.
Serveren met al dente gekookte pasta (wij eten zelf het liefst tagliatelle).
 
print recept nr. 244   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan