salades

Salade lyonnaise

Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 plakken gerookte bacon, in stukjes van 5 cm krokant gebakken
  • 2 dikke sneetjes brood, geroosterd en in blokjes gesneden
  • 2 eieren
  • zout
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • gemengde slablaadjes
  • 2 tomaten in partjes
  • Dressing:
  • 2 theelepels Dijon mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • klein sjalotje, fijn gehakt
  • klein teentje knoflook, fijngehakt
  • grof zeezout en vers gemalen zwarte peper
 
Bereiding

Verdeel de slablaadjes, tomaatjes, bacon en croutons over 2 borden. Klop de dressing en schenk die over de salade.
Pocheer twee verse eieren gedurende 2 minuten. De dooier moet bij aansnijden nog mooi vloeibaar zijn. 
print recept nr. 238   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Lovemysalad.com