salades

Avocadosalade met aardbeien en frambozen

Ingrediënten
  • 255 g Bonduelle reuzenbonen
  • 250 g verse aardbeien
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 2 el mayonaise
  • Parmezaanse kaas schilfers
  • 75 g gemengde slablaadjes
  • 125 g verse frambozen
 
Bereiding

Doe de bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Was ondertussen de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in kwarten. Snijd de avocado overlangs door midden, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in reepjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap met de mayonaise tot een limoendressing.
Verdeel de sla over een platte schaal. Verdeel de bonen, aardbeien, avocado, kaas en frambozen erover. Besprenkel met de limoendressing. Maal er wat verse peper over.  
print recept nr. 236   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan