salades

Sperziebonensalade met linzen en gorgonzola

Ingrediënten
  • 160 g groene puy-linzen
  • 175 g sperziebonen
  • 150 g rode druiven
  • 125 g cherrytomaten
  • 100 g gemengde sla
  • 80 g gorgonzola
  • handje walnoten
  • Dressing:
  • 2 el citroensap
  • 1 el walnootolie
  • 1 el goede olijfolie
  • zout & peper
 
Bereiding

Kook de puy-linzen zachtjes gaar in 30 minuten. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Voeg deze in de laatste 5 minuten kooktijd toe aan de pan met linzen. Giet alles dan af, spoel in een vergiet met koud water en laat goed uitlekken.

Was intussen de druiven en cherrytomaatjes en halveer deze. Laat sommige druiven heel voor een speels effect.

Meng de ingrediĆ«nten voor de dressing door elkaar in een grote kom. Voeg dan de linzen, sperziebonen en de sla toe en schep alles goed om. 
print recept nr. 234   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Recept gevonden bij anniepannie.nl