Ingrediënten
- 1 pot kikkererwten (400 gram uitgelekt)
-
1 courgette
-
Stuk of 6 radijsjes
-
100 gram feta
-
Snuf cayennepeper
-
Peper en zout
-
Slablaadjes
-
Paar blaadjes verse munt
-
Dressing:
-
1 eetlepel witte balsamicoazijn
-
2 eetlepels olijfolie
-
1/2 eetlepel citroenolijfolie
-
Lepeltje mosterd
-
Lepeltje honing
-
Zout en peper
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de kikkererwten goed uitlekken in een vergiet. Doe ze in een kom en schep ze om met een flinke snuf cayennepeper, peper, zout en een scheutje olijfolie. Verdeel ze over een bakplaat en zet ze in ongeveer 30 minuten in de oven. Schep ze een keer om.
Snijd de courgette in blokjes en bak deze op niet te hoog vuur in een scheutje olijfolie. Voeg wat peper en zout toe. Niet langer dan een minuut of 5.
Hak ondertussen de munt heel fijn.
Maak een dressing van witte balsamicoazijn, olijfolie, citroenolijfolie, peper, zout en mosterd. Eventueel nog een beetje honing. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Verdeel wat sla over een bord en schep de geroosterde courgette en kikkererwten er op. Voeg ook de radijsjes en de feta toe. Besprenkel de kikkererwten salade met de frisse limoendressing en de fijngehakte munt.