salades

Sperziebonensalade met zoete aardappel

Ingrediënten
  • 500 g sperziebonen
  • 2 eieren
  • 1 zoete aardappel
  • 2 rode uien
  • 1 citroen
  • 2 tl honing
  • 250 g cherrytomaten
  • 100 g feta
  • 100 g pecannoten
  • 3 el olijfolie
  • zout
  • peper
 
Bereiding

Maak de sperziebonen schoon en kook de sperziebonen in 6 minuten beetgaar. Spoel de sperziebonen in een vergiet af onder koud stromend water.Kook de eieren 6 minuten en laat schrikken. Pel en halveer de eieren.Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van 1 bij 1 cm. Verwijder de buitenste schil van de uien, snij de uien in dunne ringen en leg de ringen vervolgens in een saladeschaal.Pers de citroen uit. Voeg de citroensap, honing en 2 eetlepels olijfolie toe aan de ui. Meng goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.Halveer de cherrytomaten. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de zoete aardappelblokjes 10 minuten op laag vuur en roer regelmatig. Bak de laatste minuut de pecannoten mee. Voeg de sperziebonen, de zoete aardappelblokjes met pecannoten en de cherrytomaten toe aan de saladeschaal met gemarineerde uien en hussel goed door elkaar. Verdeel de eieren en verkruimel de feta over de salade.Tip: Je kunt deze salade ook goed als hoofdgerecht eten. Verdubbel dan de hoeveelheid.  
print recept nr. 227   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Recept van de Lidl