salades

Reuzenbonensalade met paprika en ansjovis

Ingrediënten
  • 250 gram reuzenbonen (uit blik of pot is prima)
  • Tomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 1 puntpaprika
  • 5 ansjovisfilets uit een potje
  • 1 el kappertjes
  • 2 el verse oreganoblaadjes
  • Sap van 1 citroen
  • Versgemalen zwarte peper
 
Bereiding

Spoel de reuzenbonen goed af in een vergiet, totdat het niet meer schuimt. Laat de bonen goed uitlekken en doe ze daarna in een mooie schaal.

Snijd de ui in halve ringen. Maak de puntpaprika schoon en verwijder de zaadjes (probeer hem zoveel mogelijk in tact te houden). Snijd de puntpaprika in ringen. Doe de ui en paprika bij de bonen in de kom. Meng het sap van de citroen erdoor.

Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes en verdeel over de salade. Strooi dan de kappertjes en oreganoblaadjes over de salade. Tot slot nog wat versgemalen zwarte peper. 
print recept nr. 225   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Recept van anniepannie.nl