salades

Geitenkaassalade met bramen en frambozen

Ingrediënten
  • 1 courgette
  • 2 lente-uitjes
  • flinke hand pijnboompitjes
  • 200 gram veldsla
  • 100 gram bramen
  • 100 gram frambozen
  • rol zachte geitenkaas 180 gram (een stuk zachte geitenkaas kan ook)
  • Voor de dressing
  • 6 bramen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • peper en zout
 
Bereiding

Verwarm de grillpan op middelhoog vuur. Snijd de courgette in dunne schijfjes. Leg de schijfjes op de grillpan, samen met de 2 lente-uitjes. Grill beide zijden van zowel de courgette als de lente-uitjes totdat ze mooie grilstrepen hebben. Leg de uitjes en de courgetteschijfjes in een schaal.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
Maak daarna de dressing. Doe dit door de bramen in een fijne zeef te pletten boven een kom. Het sap loopt er dan uit en belandt in de kom. Doe de olijfolie en de balsamicoazijn bij het bramensap en breng op smaak met peper en zout.
Doe de veldsla in een kom en meng hier de helft van de dressing doorheen. Snijd de lente-uitjes in reepjes en voeg ze toe, net als de courgetteschijfjes. Snijd de rol geitenkaas in schijfjes. Doe ook de bramen en de frambozen in de kom. Serveer met de schijfjes geitenkaas en de pijnboompitjes. Serveer ook de overige saus erbij.
 
print recept nr. 223   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Recept van Brenda kookt.