salades

Venkelsalade met garnalen

Ingrediënten
  • 1 à 2 venkelknollen
  • 1 avocado
  • 2 à 3 el olijven (Taggia)
  • 25 g rucola
  • 2 eieren
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 4 à 5 el olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • 1 tl honing
  • peper en zout naar smaak
  • 2 à 3 el gepelde pistachenoten
 
Bereiding

Kook de eieren hard en snijd deze in stukken of plakjes. Maak de venkelknol schoon en snijd deze in stukjes. Snijd de avocado overlangs door en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in stukjes terwijl de avocado nog in de schil zit en schep de stukjes uit de schil met een lepel. Meng de olijven, de avocado, de venkel en de garnalen. Maak een dressing van de olie, het citroensap en de honing. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe. Giet de dressing over de salade. Meng nu ook het ei en de rucola door de salade. Strooi de noten erover en serveer direct.

 
print recept nr. 221   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan