Ingrediënten
- 200 gram Spätzle
-
6 plakjes ontbijtspek
-
4 grote uien
-
100 gram mini champignons
-
2 teentjes knoflook
-
peper en zout
-
Olijfolie
Bereiding
Snijd de uien in halve ringen en karameliseer deze in een lepel olijfolie op laag vuur. Voortdurend omscheppen, ze mogen niet zwart worden! Trek hier wel wat tijd voor uit, het kost je minstens een uur om uien goed te karameliseren.
Bak de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig en laat ze uitlekken op een vel keukenrol.
Maak de champignons schoon en bak deze in een klein beetje olijfolie met de knoflook tot ze gaar zijn.
Kook de Spätzle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de Spätzle en een klein beetje van het kookvocht bij de uien in de pan en voeg hier champignons met knoflook ook aan toe. Scheur of breek het knapperige spek in grove stukken en schep dit ook door het gerecht.
Breng het geheel desgewenst nog een beetje op smaak met peper en zout.