Ingrediënten
- Varkensvlees (hamlappen)
-
Aardappels
-
Uien
-
Appels (jonagold)
-
Peper en zout
-
Nootmuskaat
-
Paprikapoeder
-
Kerrie
-
Boter
-
Paneermeel
Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in grote dobbelstenen. Kook ze net niet helemaal gaar in ongeveer 15 minuten.
Snijd het varkensvlees in dobbelstenen en bak het mooi bruin in boter. Zout, peper, nootmuskaat, paprikapoeder en kerrie naar smaak toevoegen.
Vervolgens een paar uien en een gelijke hoeveelheid appels in dobbelstenen meebakken.
Breng het vleesmengsel over in een ovenschaal. Flink wat peper erover malen.
Daar bovenop de aardappels (een beetje platdrukken) en wat nootmuskaat.
Paneermeel erover en hier en daar wat klontjes boter.
Laat er in een hete oven een mooi bruin korstje op komen.