salades

Voorjaarssalade met limoenolie en provolone

Ingrediënten
  • Geraspte schil van 1 limoen
  • 5 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • 1 courgette, in plakken of linten
  • 100 gram doperwten, geblancheerd en afgekoeld
  • 100 gram aspergepunten, geblancheerd en afgekoeld
  • Verse muntblaadjes
  • Provolonekaas
  • 100 gram spinazie
  • 2 eetlepels taggia olijven
 
Bereiding

Olijfolie mengen met de geraspte limoenschil, zout en peper.
Snijd de courgette in schuine plakken en bestrijk deze met de limoenolie. Bak ze in een grillpan tot ze een beetje zacht worden en lichtbruin. Laat afkoelen.
Verdeel de spinazie over een platte schotel en leg er vervolgens de courgette, doperwten, aspergepunten en munt op. Tot slot de stukjes provolonekaas en taggia olijven en het restant van de limoenolie.
 
print recept nr. 211   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan