Ingrediënten
- 1 ui
-
50 g ontbijtspek
-
1 el boter
-
400 g rundergehakt
-
2 el gembersiroop
-
1/4 tl gemberpoeder
-
4 el mango chutney
-
zout, peper
-
5 tomaten
-
5 plakjes diepvries bladerdeeg
-
1 tl basilicum
Bereiding
Ui pellen en snipperen. Ontbijtspek in stukjes snijden. In braadpan boter verhitten. Ontbijtspek ongeveer 2 min. zachtjes uitbakken. Ui toevoegen en even laten mee fruiten. Gehakt toevoegen en onder voortdurend omscheppen in ongeveer 10 min. rul bakken. Vet afgieten. Erdoor roeren: gembersiroop, gemberpoeder, mango chutney, zout en peper. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Plakjes bladerdeeg laten ontdooien. Intussen oven voorverwarmen op 225 graden C. Taartvorm (24 cm) invetten. Met bladerdeeg bekleden. Gehaktmengsel erin scheppen. Plakjes tomaat erover verdelen. Basilicum erover strooien. In midden van oven tomatentaart in ongeveer 35 min. gaarbakken. Lekker met een groene salade.