salades

Avocado-eisalade met chorizo

Ingrediënten
  • 50 gram rucola
  • 50 gram veldsla
  • 1,5 avocado in kleine blokjes
  • 3-4 eieren gekookt
  • 150 gram chorizo plakjes in kleine stukjes gesneden
  • Dressing:
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • water
  • grof zout en peper
 
Bereiding

Meng de rucola met de veldsla en snijd de sla grof.
Kook de eieren in 5 minuten en bak ondertussen de chorizo in een koekenpan krokant. Hoeft maar een paar minuutjes op hoog vuur (en zonder olie). Laat de chorizo uitlekken op een stuk keukenpapier.
Snijd de eieren in parten en verdeel deze samen met de avocadoblokjes over de salade.
Maak de dressing door de mayonaise met het citroensap op te kloppen. Voeg nog een beetje water toe om de dressing wat dunner te krijgen.
Verdeel de dressing over de salade, daarna de chorizo en op het laatst nog een beetje peper en zout.
Ik koos voor plakjes chorizo deze keer, maar met blokjes (gesneden van een worst) is deze salade ook erg lekker!
 
print recept nr. 200   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Bron: Oh My Foodness