salades

Linzensalade met avocado en geitenkaas

Ingrediënten
  • 1 blikje linzen
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 5 gedroogde tomaatjes
  • 1 avocado
  • Zachte geitenkaas
  • 8 zwarte olijven
  • 8 groene olijven
 
Bereiding

Linzen laten uitlekken en afspoelen. Dressing kloppen van citroensap, olijfolie en chilisaus. Gesnipperde rode ui mengen met de dressing en een uurtje laten staan.
Linzen verdelen over een platte schotel. Dressing erdoor scheppen.
Gedroogde tomaten en olijven erover verdelen en de in plakken gesneden avocado.
Tot slot de geitenkaas erover verdelen. 
print recept nr. 185   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Ik heb mini smaaktomaatjes van de Lidl zelf gedroogd in de oven. Ongeveer 2 uur op 110 graden.