hoofdgerecht

Pasta met aardbeien-tomatensaus

Ingrediënten
  • Olijfolie
  • Rode ui, gesnipperd
  • 1 bik gepelde tomaten, uitgelekt
  • Aardbeien, in kwarten gesneden
  • Lepeltje suiker
  • Gemalen chilivlokken naar smaak
  • Ricotta
  • Pasta, hoeveelheid en soort naar wens
 
Bereiding

Fruit de ui in olijfolie. Voeg de uitgelekte tomaten toe en plet ze een beetje met een houten lepel.
Voeg vervolgens de aardbeien toe met een lepeltje suiker. Let op dat alles niet tot pap kookt!
Ondertussen is de pasta al dente gekookt. Giet de pasta af en meng dit met de saus.
Voeg zout, peper en gemalen chilivlokken naar smaak toe. Proef of het scherp genoeg is. Laat de pasta maximaal 2 minuten zachtjes pruttelen.
Op het bord een lepel ricotta op de pasta scheppen en een scheutje olijfolie. 
print recept nr. 183   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Tip van Renèe.
Gezien in de NRC recept Janneke Vreugdenhil