voorgerecht

Champignonsoep

Ingrediënten
  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 1 liter bouillon
  • Peper
  • Citroensap
  • Tijm
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • Scheutje kookroom
 
Bereiding

Smelt 25 gram van de boter. Voeg de bloem in een keer toe. Roer flink door tot zich een bal vormt. Schenk dan met kleine hoeveelheden tegelijk de bouillon toe. Blijf steeds goed roeren tot er geen klontjes meer te zien zijn.
Smelt de resterende 15 gram boter in een koekenpan. Niet bruin laten worden!
Smoor hierin de champignons. Strooi er tijm en peper naar smaak over en een klein beetje citroensap en eventueel wat kookroom.
 
print recept nr. 179   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Bouillon heb ik gemaakt van 1 liter kokend water met 1 tablet vleesbouillon en 1 tablet paddenstoelenbouillon.