voorgerecht

Verse vijgensalade met parmaham

Ingrediënten
  • 4 rijpe maar nog stevige vijgen
  • 4 plakken Parmaham
  • 1 bol (buffel)mozzarella
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel honing
  • zout en peper
 
Bereiding

Snijd de vijgen kruislings in. Leg op elk bordje twee vijgen. Verdeel de Parmaham over de bordjes. Scheur de mozzarella in stukjes en leg die tussen de vijgen en de Parmaham.

Maak een dressing van de olie, citroensap en honing. Breng op smaak met wat zout en peper. Sprenkel wat dressing in de vijgen en sprenkel de overgebleven dressing over de salade. Scheur wat basilicumblaadjes over de salade en serveer.
 
print recept nr. 176   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Bron Jamie Oliver