hartig gebak

Flammkuchen 2.0

Ingrediënten
  • 140 gram bloem
  • 60 ml olijfolie
  • 60 ml water
  • Lepeltje zout
  • Bekertje zure room
  • 1 ui, in halve ringen
  • 100 gram spekjes
  • Zout en peper
  • Geraspte kaas
  • Oregano
 
Bereiding

Oven voorverwarmen op pizzastand 275 graden. Pizzasteen mee verwarmen.
Maak een deeg voor een bodem van niks met bloem, zout, olijfolie en water. Gewoon stevig roeren met een houten pollepel. Als het te plakkerig is een beetje extra bloem toevoegen.
Rol het deeg mooi dun uit. Bestrijk het met een dun laagje zure room. Maal er een beetje zout en peper over.
Verdeel de uienringen en de spekjes erover. Strooi er oregano over en een beetje geraspte kaas. 8 tot 10 minuten bakken.
 
print recept nr. 175   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

De originele Flammkuchen wordt gemaakt van gistdeeg.