hartig gebak

Flammkuchen

Ingrediënten
  • Pizzadeeg voor 1 pizza
  • Bekertje zure room
  • 1 ui, in halve ringen
  • 100 gram spekjes (lardons)
  • Zout en peper
  • Geraspte kaas
  • Eventueel wat oregano
 
Bereiding

Maak zelf pizzadeeg of koop het kant en klaar van tante Fanny.
Oven voorverwarmen op pizzastand 275 graden. Pizzasteen mee verwarmen.
Rol het deeg mooi dun uit. Bestrijk het met zure room vermengd met een klein scheutje citroensap, zout en peper.
Vooral geen dikke laag zure room! De bodem blijft dan een beetje zompig.
Verdeel de uienringen en de lardons erover en een beetje geraspte kaas.
7 tot 10 minuten bakken. 
print recept nr. 175   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Recept van Jeroen Meus van Dagelijkse kost.
Jeroen voegt nog 1 gekookte aardappel toe in blokjes van 1cm. Dat vonden wij niet zo geslaagd.