hartig gebak

Spinazieaart met bodem van niks

Ingrediënten
  • 140 gram bloem
  • 60 ml water
  • 60 ml olijfolie
  • Snuf zout
  • 1 pak grove diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
  • 3 eieren
  • 100 gram geraspte oude kaas
 
Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.
Meng bloem, water, olijfolie en zout met een vork door elkaar tot zich een deegbal vormt. Met de hand nog even doorkneden tot een elastisch deeg.
Klaar is Kees! Rolt heel makkelijk uit in de vorm met een klein deegrollertje. Of gewoon met je vingers natuurlijk.
Deze hoeveelheid is geschikt voor een taartvorm van ongeveer 24 cm.
Klop de eieren los met de kaas en meng dit door de goed uitgelekte spinazie.
Smeer dit mengsel over de deegbodem en bak de taart gedurende ongeveer 40 minuten op 200 graden.
Lekker met een paar plakjes gerookte zalm.
 
print recept nr. 163   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Test: prei, kalkoenreepjes, eieren en gorgonzola ook heerlijk