hoofdgerecht

Tortellini van Marco Borsato

Ingrediënten
  • Tortellini verdi 1 zakje
  • Slagroom 250 ml
  • 125 gram gorgonzola (ongeveer)
  • 40 gram jonge geraspte kaas
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 250 gram champignons, in plakjes licht gebakken in een beetje olijfolie
  • 200 gram hamreepjes
  • Oregano
 
Bereiding

Tortellini koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
De slagroom warm laten worden. Als de slagroom “omhoog” komt, van het vuur af de gorgonzola en de geraspte kaas toevoegen.
Tortellini afgieten en vermengen met de kaasmassa. Ondertussen de plakjes champignons en de hamreepjes kort aanfruiten met wat oregano en een scheutje olijfolie. Dit ook door de tortellini roeren. Het mengsel in een ovenschaal doen en bestrooien met de Parmezaanse kaas. Gratineren in de oven. Het originele recept geeft geen oventijd en temperatuur. 30 minuten op 180/190 graden zou voldoende moeten zijn.
In de gaten houden dus!
Heerlijk met een salade van gebakken courgette met tijm.  
print recept nr. 157   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Een heel oud recept van een jonge Marco Borsato