hoofdgerecht

Kabeljauwhaasje uit de oven

Ingrediënten
  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 250 gr cherrytomaatjes (aan tros)
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • Bosje verse basilicum
  • 1 citroen
  • Peper en zout
  • 2 teentjes knoflook
  • Beetje bloem om te paneren
  • 30 gram pijnboompitten
 
Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Bestrooi de vis met peper en zout. Snijd de knoflook in schijfjes en bak deze licht bruin in een koekenpan met een beetje olijfolie en schep ze er daarna uit. Haal de vis door de bloem en bak deze daarna in dezelfde pan ongeveer 2 minuten aan beide kanten. Draai ze voorzichtig om.
Leg de vis daarna in een ovenschaal en verdeel de knoflook schijfjes er over. Snijd de citroen doormidden en snijd een helft in dunne plakjes en pers de andere helft uit. Snijd de basilicum fijn en meng deze met de kappertjes, balsamicoazijn en sap van de halve citroen.
Halveer de citroenschijfjes en leg deze op de vis. Verdeel het basilicum mengsel er over en bestrooi met de pijnboompitten. Zet de vis nog 10 minuten afgedekt in de oven.  
print recept nr. 155   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Leukerecepten.nl