salades

Bietjessalade met sinaasappel en geitenkaas

Ingrediënten
  • 500 gram gekookte bietjes, geschild
  • 2 sinaasappels, in partjes
  • 1 rolletje geitenkaas, in plakjes
  • Blaadjes verse basilicum
  • Pistachenootjes, gepeld
  • Olijfolie
  • Zout
  • Crema di balsamico
 
Bereiding

Verwarm de oven tot 200 graden.
Snijd de geschilde bietjes in partjes, verdeel ze over een ovenschaal. Sprenkel er olijfolie over en maal er wat zout over. Zet de schaal 20 minuten in de oven.
De gepelde pistachenootjes ongeveer 8 minuten roosteren in de oven.
Verdeel de bietjes over een platte schotel en laat ze enigszins afkoelen.
Vervolgens de partjes sinaasappel, nootjes, geitenkaas en basilicum over de bietjes verdelen. Crema di balsamico naar smaak toevoegen. 
print recept nr. 149   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan