hoofdgerecht

Knoflookgarnalen met pasta en erwtjes

Ingrediënten
  • 500 gram wokgarnalen (ontdooid)
  • 200 gram doperwtjes
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Paar eetlepels zure room
  • Beetje citroensap of citroenrasp
  • Dille
  • Ongeveer 4 flinke eetlepels Parmezaanse kaas
  • Zout en peper
  • Pastasoort en hoeveelheid naar keuze
  • Olijfolie of koolzaadolie
 
Bereiding

Pasta koken en afgieten. Een beetje kookwater bewaren.
Olie verhitten en knoflook zacht bakken, niet bruin laten worden.
Garnalen toevoegen en al omscheppend bakken tot ze roze van kleur zijn.
Erwtjes er bij, dille, zout en peper en een paar lepels zure room.
Pasta erdoor roeren. Parmezaanse kaas toevoegen en eventueel een beetje achtergehouden kookwater van de pasta. 
print recept nr. 148   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

http://www.lindanieuws.nl/snacks/recept-van-de-dag/pasta-met-knoflookgarnalen-en-citroen-in-botersaus/