salades

Gepocheerde zalmsalade met venkel en sinaasappel

Ingrediënten
  • 4 kleine zalmfilets
  • Krulsla
  • 1 blikje witte boontjes of kikkererwten
  • 1 venkelknol
  • 1/2 rode ui, in dunne ringen
  • 2 sinaasappels
  • 100 ml yoghurt
  • Lepel Devos&Lemmens citroenmayonaise
  • Scheutje room
  • Verse of gedroogde dille
  • Zout, peper
 
Bereiding

Zalm pocheren en laten uitlekken en afkoelen. Meng sla, dun gesneden venkelknol en plakken sinaasappel en verdeel dit over een platte schotel. Witte boontjes of kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld) erover en rode ui in dunne ringen.
Maak een dressing van yoghurt, mayonaise, room, dille, zout en peper. 
print recept nr. 144   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Oorspronkelijke recept komt uit Good Food mei 2008 en vermeldt ook waterkers i.p.v. krulsla. Maar mijn Jumbo had helaas geen waterkers.