salades

Aardappelsalade met halfgedroogde tomaten

Ingrediënten
  • 500 gram aardappels, in de schil gekookt
  • 1 blikje flageolets (Bonduelle)
  • 4 tot 5 minitrostomaten (Aldi of Lidl)
  • 100 gram reepjes rookspek, krokant gebakken
  • Oregano
  • Suiker
  • Olijfolie
  • Witte balsamicoazijn
  • Honing
 
Bereiding

Verhit de heteluchtoven tot 120 graden. Halveer de trostomaten en verdeel ze over een ovenschaal. Besprenkel ze rijkelijk met olijfolie. Zout en peper erover, een lepeltje suiker en wat gedroogde oregano. Zet de schaal niet afgedekt in de oven gedurende ruim 2 uur.
Pel de schil van de aardappels als ze nog lauw zijn en snijd ze in dunne plakken. Rangschik ze op de bodem van een platte schaal. Maak een dressing van olijfolie, azijn, zout en peper en wat honing. Klop dit tot een lobbig sausje. Verdeel het over de lauwe aardappels.
Volgende laag bestaat uit de flageolets en de krokant gebakken rookspekreepjes.
Tot slot de halfgedroogde tomaten, tot lauw afgekoeld.
 
print recept nr. 142   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan