hoofdgerecht

Kalkoenfilet met kappertjessaus

Ingrediënten
  • 300 gram kalkoenfilet, in kleine reepjes
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • Boter of olijfolie
  • Zout en peper
  • 1 theelepel (gerookte) paprikapoeder
  • 50 gram zwarte olijven, in plakjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 sinaasappels
  • 150 ml bouillon
  • 150 ml kookroom
  • Allesbinder
  • Zilvervliesrijst
 
Bereiding

Bak de kalkoenreepjes in boter of olijfolie mooi bruin. Bak het sjalotje even mee. Strooi er zout, peper en paprikapoeder over. Schep het vlees uit de pan.
Pers 1 sinaasappel uit en roer het sap door de braadboter tot alle aanbaksels los zijn.
Voeg de bouillon erbij en laat het mengsel in ongeveer 10 minuten zachtjes inkoken.
Schenk dan de kookroom erbij. Een paar minuten zacht laten pruttelen. Eventueel binden met allesbinder, voeg de kappertjes toe, de plakjes zwarte olijf en de kalkoenblokjes.
Schil de tweede sinaasappel, snijd er mooie plakken van en snijd deze weer in vieren.
Vlak voor het opdienen over de kalkoen verdelen.
Lekker met zilvervliesrijst en een frisse (komkommer)salade.

 
print recept nr. 130   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Bron: http://eten-en-drinken.infonu.nl/recepten/68890-kalkoen-in-de-hoofdrol.html