zoet gebak

Kruidkoek

Ingrediënten
  • 2 sinaasappels
  • 200 gram rozijnen
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram bruine basterdsuiker
  • 4 theelepels kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • zout
  • 1 ei
  • 1 eetlepel schenkstroop
  • 2 dl melk
 
Bereiding

Was één sinaasappel en rasp de schil. Pers de sinaasappels uit en verwarm het sap. Voeg de rozijnen aan het sap toe en laat ze ongeveer 10 minuten wellen. Roer intussen in een kom het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, de kruiden en een snufje zout door elkaar. Breek het ei erboven en voeg de stroop toe. Voeg al roerende scheutje voor scheutje de melk toe en blijf roeren tot een glad beslag ontstaat. Laat de rozijnen uitlekken en meng ze, samen met de sinaasappelrasp, door het beslag. Schenk het beslag in een ingevette cakevorm. Bak de kruidkoek in een voorverwarmde oven (160°C) in ongeveer 75 minuten bruin en gaar (heteluchtoven 140°C, 65 minuten). Dek de kruidkoek eventueel het laatste kwartier af met aluminiumfolie. Laat de kruidkoek op een taartrooster afkoelen. 
print recept nr. 13   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan