diversen

Siciliaanse caponata

Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 1⁄2 struik bleekselderij
  • 2 uien
  • 2 el pijnboompitten
  • 6 el traditionele olijfolie
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 4 el groene olijven zonder pit
  • 4 el rodewijnazijn
  • 1 el kristalsuiker
  • 2 el rozijnen
  • 2 el kappertjes
  • 15 g verse basilicum
 
Bereiding

Snijd het groen van de bleekselderij en snijd fijn. Snijd de stengels in dunne boogjes. Snijd de ui in dunne ringen en courgette in stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de courgette, de ui en bleekselderij gedurende ongeveer 4 min. Voeg de tomatenblokjes, olijven, azijn en suiker toe. Breng aan de kook.
Stoof met de deksel schuin op de pan op laag vuur in ca. 30 min. gaar. Voeg na 15 min. de pijnboompitten, rozijnen en kappertjes toe. Schep af en toe om, om aanbakken te voorkomen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal van het vuur en schep de basilicumblaadjes en het bleekselderijgroen erdoor. 
print recept nr. 128   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Bron website AH