salades

Linzensalade met halfgedroogde tomaatjes

Ingrediënten
  • Blikje linzen, uitgelekt
  • Rode ui, in ringen
  • Tomaatjes
  • Slablaadjes
  • Takjes tijm
  • Olijfolie
  • Balsamicoazijn
  • Zout en peper
  • Dille
  • Scheutje granaatappelsiroop
  • Eventueel een paar druppels citroen limonadesiroop
  • Gorgonzola
 
Bereiding

Begin met de tomaten. Verwarm de oven tot 135 graden. Bekleed een bakplaat met bakfolie of bakpapier. Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven op de bakplaat. Druppel er olijfolie over, leg de takjes tijm erop en maal er zout en peper over. Zet de tomaatjes ongeveer 1.5 uur in de oven. Laat ze afkoelen.
Snijd een rode ui in ringen en leg deze een poosje in balsamicoazijn.
De slablaadjes vormen de basis van de salade. Verdeel de linzen erover en de gedroogde tomaatjes. Vervolgens de uiringen.
Maak een dressing van olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper, beetje mosterd, scheutje granaatappelsiroop en eventueel citroen limonadesiroop en dille.
Verdeel de dressing over de salade en serveer er gorgonzola bij. En een versgebakken broodje. 
print recept nr. 121   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Basis van deze salade is een recept van Yotam Ottolenghi.