hoofdgerecht

Fishermens Pie

Ingrediënten
  • 75 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 6 dl melk
  • 225 gram blanke visfilet, in stukjes verdeeld
  • 225 gram gerookte schelvis (of kippers) zonder vel en in stukjes
  • 4 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
  • halve groene paprika, zonder zaadjes en zaadlijsten, kleingesneden
  • 2 hardgekookte eieren, kleingesneden
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels mosterd
  • 75 gram geraspte kaas, liefst Cheddar
 
Bereiding

Smelt 40 gram van de boter in een pan. Voeg de bloem toe en laat deze, al roerend, 1 minuut meebakken. Roer er dan geleidelijk 4,5 dl van de melk door en breng alles, al roerend, aan de kook. Laat het 2 minuten zachtjes doorkoken. Roer er dan de vis, citroensap, peterselie, groene paprika, eieren en zout en peper naar smaak door. Als de vis gaar is, kan het mengsel in een ronde ovenvaste schaal met 1 liter inhoud geschept worden.
Zeef het zelfrijzend bakmeel in een kom en wrijf er de resterende boter door. Voeg de mosterd en kaas toe en zoveel melk, tot u een glad, plooibaar deeg heeft. Kneed het op een met bloem bestoven aanrecht en rol het uit tot de maat van de schaal. Snij het deeg in 8 driehoeken en leg deze op het vismengsel, zodat de punten in het midden tegen elkaar komen. Smeer er een beetje melk over en bak de pie 25 minuten in het midden van een voorverwarmde, zeer warme oven tot hij goudbruin is.
 
print recept nr. 12   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan