hoofdgerecht

Spaanse kabeljauw met linzen

Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram chorizo, in kleine blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 blik tomatenblokjes of gepelde tomaten
  • 2 blikken linzen van 310 gram, uitgelekt en afgespoeld
  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 1 bakje platte peterselie, fijngesneden
 
Bereiding

Bak de chorizo in de olijfolie in een hapjespan. Voeg de ui en de paprika toe. Bak dit een minuut of 3. Voeg de tomaten toe en de linzen. Breng dit alles aan de kook.
Verdeel de kabeljauw over de linzen. Doe een deksel op de pan en stoof de vis tot deze gaar is. Dit kan ongeveer 10 tot 20 minuten duren.
Peper en zout naar smaak toevoegen en bestrooien met de peterselie.
Serveren met versgebakken brood. 
print recept nr. 119   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Bron: Allerhande 07-2011