Ingrediënten
- 200 gram country cookies (AH) in stukjes
-
50 gram zachte roomboter
-
600 gram roomkaas
-
100 gram witte chocolade, in kleine stukjes
-
3 eieren, losgeklopt
-
150 gram suiker
-
50 ml sinaasappelsap
-
cranberry compote
Bereiding
Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier. Verwarm de oven tot 175 graden.
Breek de country cookies in stukken en maak er met behulp van een keukenmachine of staafmixer kruimels van. Meng er de roomboter door en verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm. Goed aandrukken met een lepel.
Meng roomkaas, suiker, eieren, chocolade en sinaasappelsap tot een glad mengsel.
Vul hiermee de springvorm.
Ongeveer 50 minuten bakken. Controleer met een sateprikker of het baksel gaar is.
Laten afkoelen. Cranberrycompote pas kort voor serveren over de cake verdelen.