Ingrediënten
- 1/2 cup gedroogde abrikozen, 20 minuten geweekt in kokend water of 3 verse
-
1 cup cherrytomaatjes
-
1/2 rode ui, in dunne ringen
-
1/2 komkommer, in dunne plakjes
-
Sla romaine, ijsbergsla of little gem
-
100 gram feta, in blokjes
-
4 plakken bacon, krokant gebakken en verkruimeld
-
1/2 cup walnoten, licht geroosterd
- Abrikozen balsamico vinaigrette:
-
1/4 cup olijfolie
-
1 eeetlepel balsamicoazijn
-
1 eetlepel abrikozen nectar
-
1/2 eetlepel abrikozenjam
-
1/2 theelepel Dijon mosterd
-
Zout en peper
Bereiding
Hoofdgerecht voor 2 personen:
Maak een bedje van slablaadjes naar keuze. Verdeel hierover de komkommer, rode ui, cherrytomaatjes, de uitgelekte, geweekte abrikozen in reepjes, de fetablokjes en tot slot de verkruimelde bacon en de geroosterde walnoten.
Meng voor de vinaigrette de opgegeven ingrediënten en serveer deze apart bij de salade.