salades

Abrikozen en feta salade

Ingrediënten
  • 1/2 cup gedroogde abrikozen, 20 minuten geweekt in kokend water of 3 verse
  • 1 cup cherrytomaatjes
  • 1/2 rode ui, in dunne ringen
  • 1/2 komkommer, in dunne plakjes
  • Sla romaine, ijsbergsla of little gem
  • 100 gram feta, in blokjes
  • 4 plakken bacon, krokant gebakken en verkruimeld
  • 1/2 cup walnoten, licht geroosterd
  • Abrikozen balsamico vinaigrette:
  • 1/4 cup olijfolie
  • 1 eeetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel abrikozen nectar
  • 1/2 eetlepel abrikozenjam
  • 1/2 theelepel Dijon mosterd
  • Zout en peper
 
Bereiding

Hoofdgerecht voor 2 personen:
Maak een bedje van slablaadjes naar keuze. Verdeel hierover de komkommer, rode ui, cherrytomaatjes, de uitgelekte, geweekte abrikozen in reepjes, de fetablokjes en tot slot de verkruimelde bacon en de geroosterde walnoten.
Meng voor de vinaigrette de opgegeven ingrediënten en serveer deze apart bij de salade.
 
print recept nr. 116   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Als we bij Renée logeerden in Mountain View, Californië, kwamen we regelmatig bij de Whole Foods supermarkt .
Een pracht winkel, een kruising tussen een luxe AH en een natuurwinkel met een groot assortiment organische produkten. Een winkel voor yuppen en alternativos.
Bron: website Wholefoods