salades

Kipsalade mango spinazie en geitenkaas

Ingrediënten
  • 400 gram kipfilet, in reepjes gesneden
  • 1 mango, geschild en in repen gesneden
  • 300 gram spinazie
  • 1/2 komkommer, in plakjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten, licht geroosterd
  • Olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • Gemengde slablaadjes
  • 125 gram geitenkaas
  • Honing
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
 
Bereiding

Laat de gewassen spinazie slinken in een beetje olijfolie samen met de knoflook.
Bak de kipreepjes in olijfolie bruin en gaar en bestrooi ze met zout en peper.
Verdeel ondertussen de sla en de komkommer plakjes over een grote platte schotel.
Schep de spinazie erop en verkruimel de geitenkaas erover. Druppel wat honing over de kaas. Voeg kip en mango toe en strooi de pijnboompitten erover.
Besprenkel tot slot met de balsamicoazijn.  
print recept nr. 114   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bij de Turkse supermarkt heb ik mooie kleine, dunne en stevige komkommers gekocht.
Daar zag ik ook heerlijke verse wilde spinazie, grote mangos en (die worden voor dit recept niet gebruikt) de eerste mandarijnen van dit seizoen met steeltjes en blaadjes er nog aan. Super!