salades

Salade nicoise

Ingrediënten
  • Blaadjes sla
  • Sperziebonen, liefst vers gekookt
  • Snacktomaatjes, gehalveerd
  • Rode paprika
  • Taggia olijven
  • Gekookte eieren, gehalveerd
  • Blikje tonijn
  • Blikje ansjovisfilets, in dunne reepjes gesneden
  • Rode ui (eventueel)
  • Witte balsamico azijn
  • Oregano
 
Bereiding

Bedek een schaal of bord met blaadjes sla, sperziebonen, reepjes paprika en tomaatjes. Schenk er niet te zuinig goede olijfolie over. Verdeel de tonijn, ansjovis, eieren en taggia olijven erover. Maal wat grof zeezout over tomaat en eieren.
Meng wat witte balsamico azijn met oregano en olijfolie en sprenkel dit over de salade plus nog wat extra olijfolie. 
print recept nr. 111   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan

Commentaar

De lekkerste salade nicoise ooit. Van Masterchef Australia heb ik geleerd de aparte onderdelen van een gerecht (in dit geval tomaat en ei) met wat zout op smaak te brengen. Overheerlijk.