dessert

Luchtige aardbeien-meloenpudding

Ingrediënten
  • 11 blaadjes witte gelatine
  • 250 g aardbeien
  • 1/2 netmeloen (ca. 500 g)
  • 1/6 watermeloen (ca. 250 g)
  • 1 citroen
  • 125 g suiker
  • 1 dl aardbeiensiroop (Spontin)
  • 3 eiwitten
  • 1/2 l slagroom
  • 1 theelepel olie
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 kant-en-klare taartbodem
  • (1/2 eetlepel ongezouten nootjes)
 
Bereiding

Voorbereiden: Gelatine in ruim koud water ca. 10 minuten laten weken. Aardbeien schoonmaken en in stukjes snijden. Van meloenen de zaadjes verwijderen en daarna schillen. Met meloenlepel uit elke meloen 4 balletjes steken. Rest van meloenen in stukjes snijden. Aardbei en meloenstukjes door een zeef wrijven of in keukenmachine pureren. Citroen uitpersen. In steelpan het citroensap met 1 di water en helft van de suiker aan de kook brengen. Gelatine goed uitknijpen en van het vuur af door de hete vloeistof roeren en laten oplossen. Aardbeien-meloenpuree en 3 eetlepels aardbeiensiroop erdoor mengen. Laten afkoelen tot het een beetje dik begint te worden. Eiwitten heel stijf kloppen. 3/4 Deel van de slagroom met de rest van de suiker stijf kloppen. Slagroom en aardbeien-meloenmengsel op eiwit scheppen. Voorzichtig door elkaar mengen. Tulbandpuddingvorm (inhoud 2 liter) bestrijken met olie. Puddingmengsel erin scheppen. Pudding in koelkast in ca. 3 uur laten opstijven. Taartbodem besprenkelen met rest van de aardbeiensiroop.

Bereiden: Puddingvorm enkele seconden in bak met heet water houden. Taartbodem op de puddingvorm leggen. Hierop een platte schaal leggen. Samen keren. Even schudden en de pudding op de taartbodem laten glijden. Eventueel taartbodemrand wegsnijden tot op ca. 3 cm van puddingrand. Rest van de slagroom met vanillesuiker stijfkloppen. Met een spuitzak de slagroom rondom en in het midden van de pudding spuiten. Garneren met meloenballetjes (en nootjes). 
print recept nr. 11   © Gerda van Amerongen     

Klik links of rechts op de afbeelding om naar het vorige of volgende recept te gaan