hoofdgerecht

Bobotie voor de Aussies

Ingrediënten
  • 700 gram mager rundergehakt of tartaar
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 appel, in kleine blokjes
  • 3 theelepels kerrie
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels koriander
  • 100 gram gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
  • 1 ei
  • 120 gram noten (cashews, amandelen, pijnboompitten)
  • 2 eetlepels chutney
  • 1 sinaasappel, geschild en in dunne plakken gesneden
  • 1/2 liter melk
  • 3 eieren
  • 1/2 theelepel koenjit
  • zout en peper
 
Bereiding

Gehakt rul bakken in een beetje boter. Ui en appel toevoegen. Vervolgens alle kruiderij en de abrikozen.
Roer het ei door de vleesmassa plus de noten en de chutney.
Verdeel dit over een ovenschaal, strijk het glad en leg hier de plakken sinaasappel op.
Klop 3 eieren en een halve liter melk plus de koenjit tot een schuimend geheel. Giet dit over de sinaasappelplakken. Leg er een paar laurierblaadjes op en bak de bobotie gedurende 30 tot 40 minuten in de oven op 170 graden.
Serveren met gele rijst gekookt met een stukje pijpkaneel, koenjit en rozijnen.  
recept nr. 96  © Gerda van Amerongen