salades

Aspergesalade met ham en brie

Ingrediënten
  • 500 gram witte asperges
  • Gemengde bladsla
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper
  • 200 gram rauwe ham
  • 200 gram brie
  • 125 ml zure room
  • 2 theelepels geraspte mierikswortel
 
Bereiding

Neem dikke asperges, schil ze niet te krenterig. Snijd zeker 3 cm van de onderkant af. Kook ze ongeveer 3 minuten. Zorg dat ze stevig blijven.
Giet ze af en spoel er koud water over.
Meng de sla met olijfolie, citroensap, zout en peper.
Verdeel daarover de asperges, rolletjes rauwe ham en brie.
Meng zure room met mierikswortel. Serveer dit apart. 
recept nr. 89  © Gerda van Amerongen     

Commentaar

Recept gevonden in Boodschappen mei 2010.