diversen

Venkel met roquefortsaus

Ingrediënten
  • 1 grote venkelknol
  • zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 dl slagroom
  • 50 gram roquefort (of een andere blauwe schimmelkaas)
  • versgemalen peper
 
Bereiding

De venkel schoonmaken, stronk en steeltjes verwijderen. Wat mooi venkelgroen achterhouden. De venkel in vieren snijden. In een pan met weinig water, zout en citroensap, de venkel in ongeveer 15 minuten gaar koken. Intussen de saus maken: de slagroom in een steelpan schenken, de kaas erboven verkruimelen en al roerende verwarmen tot de kaas gesmolten is. Naar smaak peper erboven malen. De venkel afgieten en in een warme schaal leggen met de bolle kant naar boven. De kaassaus erover schenken. Garneren met wat venkelgroen.  
recept nr. 8  © Gerda van Amerongen     

Commentaar

Lekker met kip- of kalkoenfilet.