hoofdgerecht

Kip met chutneysaus

Ingrediënten
  • 2 kipfilets
  • 50 gram roomboter (eventueel olijfolie)
  • 2 stevige zoetzure appels, in kwarten
  • zout
  • 250 ml creme fraiche
  • 8 eetlepels mangochutney (of chutney naar keuze)
  • 1 groene Spaanse peper zonder zaadjes
 
Bereiding

Halveer de kipfilets. Smelt de roomboter in een braadpan met dikke bodem op halfhoog vuur. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd de partjes (met schil) dwars op de draad in plakjes van 1 cm dik.
Leg de kip samen met de partjes appel in de warme boter.
Draai het vuur laag en laat de kip langzaam gaar worden; keer de filets en de appel regelmatig om en bestrooi de kip tijdens het bakken met zout. De kip moet blank blijven. Voeg wanneer de kip vrijwel gaar is de creme fraiche toe en laat deze doorwarmen waardoor deze iets dunner wordt.
Zodra de kip gaar is, de chutney toevoegen, voorzichtig doorroeren zodat een soepele chutneysaus wordt verkregen.
Snijd de Spaanse peper in ragfijne reepjes en strooi die over het geheel.
Geef er saffraanrijst bij met amandelen. 
recept nr. 68  © Gerda van Amerongen     

Commentaar

Bron: NRC recept van Florine Boucher
Zelf bak ik de plakjes appel apart in roomboter met een snuifje kaneel.