dessert

Blueberry cobbler

Ingrediënten
  • 1 zak diepvries blueberries
  • 1 tot 2 eetlepels suiker
  • 1 cup bloem
  • 2/3 cup bruine suiker
  • 1/2 cup boter, in kleine blokjes
 
Bereiding

De blueberries bevroren opzetten op laag vuur met een bodem water en een flinke schep suiker. Zachtjes koken tot de bessen nog net heel zijn. Binden met allesbinder of met maizena, aangemaakt met een beetje water (om te voorkomen dat er klonten ontstaan).
Van de bloem, suiker en boter met de vingertoppen een kruimelig mengsel vormen.
Blueberries in een ovenschaal doen en de crumble laag erover verdelen.
Oven voorverwarmen tot 375 °F (ongeveer 180 °C) en de cobbler gedurende 45 tot 55 minuten bakken.
Serveren met een bolletje ijs. 
recept nr. 51  © Gerda van Amerongen     

Commentaar

Als basis heb ik een zak schitterende diepvries wild blueberries gekocht bij de Safeway in Mountain View. Voor de crumble heb ik een gedeelte van een recept gebruikt (French topping genaamd) uit het blad Sunset dat Renee voor mij meebracht van haar collega’s op het lab.