salades

Courgettesalade

Ingrediënten
  • 2 of 3 courgettes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels witte balsamico azijn
  • een handjevol rozijnen
  • een halve theelepel kaneel
  • zout en peper
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • verse dille
  • versgemalen peper
  • chorizo, in kleine blokjes gesneden
 
Bereiding

Courgettes wassen en in plakken of staafjes snijden. De rode ui pellen en in halve ringen snijden. In een koekenpan olijfolie verhitten en hierin de ui ongeveer 3 minuten fruiten. Courgettes toevoegen en ongeveer 5 minuten roerbakken. Citroensap, azijn, rozijnen en kaneel toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Laten sudderen tot al het vocht is verdampt.
Pijnboompitten in een droge koekenpan licht roosteren. Salade in een schaal laten afkoelen en liefst een paar uur laten intrekken. Vlak voor het opdienen bestrooien met versgehakte dille en de pijnboompitten.
Blokjes chorizo in een droge koekenpan langzaam bruin bakken (niet zwart laten worden!), laten uitlekken op keukenpapier en over de salade verdelen.
 
recept nr. 44  © Gerda van Amerongen