salades

Gestoofde sjalotjes rauwe ham en geitenkaassalade

Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 plakken rauwe ham
  • 12 sjalotjes
  • 1 theelepel tijm
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 dl rode wijn
  • kerstomaatjes
  • geitenkaas
  • wat gemengde slablaadjes
  • versgemalen
 
Bereiding

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de plakken rauwe ham licht krokant. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Pel de sjalotjes, halveer ze of snij ze in vieren. Voeg ze met de tijm, bruine basterdsuiker, balsamicoazijn en wijn bij het bakvet en laat ze 10 minuten zachtjes koken.
Halveer de tomaatjes.
Bedek de bodem van de slaschaal met de blaadjes gemengde sla. Verdeel hierover de plakjes geitenkaas, de gestoofde sjalotjes en de versgemalen peper. Garneer met de kerstomaatjes, de plakken rauwe ham en verdeel de rest van de olijfolie erover.
Serveer er een warm gebakken broodje bij. 
recept nr. 41  © Gerda van Amerongen     

Commentaar

Gebaseerd op een recept uit Boodschappen januari 2005