salades

Aardbeiensalade met halloumi

Ingrediënten
  • 300 gram aardbeien
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 150 gram halloumi
  • Basilicumblaadjes
  • Olijfolie
  • Balsamico azijn en/of balsamico crème
 
Bereiding

Was de aardbeien en halveer de kerstomaatjes.
Laat de halloumi goed uitlekken en dep de plakken droog. Dit voorkomt gespetter.
Snij de halloumi in stukken en verhit olijfolie in een koekenpan tot goed heet. Doe de stukjes halloumi in de pan en bak snel goudbruin.
Leg de halloumi stukjes op keukenpapier en schep ze dan met de aardbeien en tomaatjes in een schaal.
Druppel er balsamicoazijn over en leg er wat blaadjes basilicum op. Maal er eventueel nog wat zout over en knijp er wat sierlijke streepjes balsamico crème over.

 
recept nr. 376  © Gerda van Amerongen