salades

Forelsalade met druiven en komkommer

Ingrediënten
  • 300 gram blauwe druiven
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • 125 gram gerookte forel
  • 1/2 komkommer
  • Gemengde slablaadjes
  • 50 gram licht geroosterde amandelen
 
Bereiding

Klop zout, peper, mosterd, honing, balsamicoazijn en olijfolie tot een dressing.
Halveer de druiven eventueel. Rooster de amandelen licht in een droge koekenpan.
Breek de forel in kleinere stukken. Maak lange plakken komkommer met behulp van een kaasschaaf of snijd de komkommer in dunne boogjes.
Meng de dressing door de slablaadjes en komkommer in een platte schotel.
Verdeel de forel, amandelen en de druiven over de salade en serveer er versgebakken brood bij. Ik snijd een mini ciabatta horizontaal door, sprenkel er olijfolie over en een beetje knoflookpoeder en bak deze ongeveer 6 tot 8 minuten op 200 graden in de Airfryer.
 
recept nr. 370  © Gerda van Amerongen