salades

Mediterrane wortelsalade

Ingrediënten
  • 1 zakje geraspte wortel
  • 2 sinaasappels
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel citroenolijfolie
  • ½ theelepel kaneel
  • Mespuntje komijn (djintan)
  • Zout en peper
  • Maple syrup (eventueel)
  • 75 g groene knoflookolijven, grof gehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 4 eetlepels fijngesneden munt
 
Bereiding

Klop een dressing van azijn, olijfolie, zout, peper, kaneel, komijn, knoflook en eventueel een klein beetje maple syrup.
Pel de sinaasappels, snijd de partjes tussen de vliezen uit.
Doe de wortelrasp in een mooie schotel. Voeg de olijven, sinaasappelpartjes en de munt toe en schep alles met de dressing voorzichtig om.
 
recept nr. 333  © Gerda van Amerongen